Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

SZAKMAI HÍREK


Hírkategória: Általános
 • Beszámoló a Vidéki Háziorvosok Európai Egyesületének (EURIPA) Kongresszusáról
  2017.12.11. - CSAKOSZ - Hírkategória: Általános

  2017. november 2-4. között, a festői szépségű Krétán került megrendezésre a Vidéki Háziorvosok Európai Egyesületének (EURIPA) idei, immáron hetedik kongresszusa.

   

  Az eseményen több, mint húsz ország képviseltette magát, a résztvevők száma meghaladta a száz főt. A jelenlevők számos érdekes és színvonalas előadást hallhattak a legváltozatosabb háziorvosi témákban. Interaktív workshopok keretében lehetőség nyílt az aktív részvételre, szakmai eszmecserére.

   

  A kapcsolatépítés, a tudományos programok mellett a rendkívül jó hangulatú közösségi eseményeken folytatódott. Ez a néhány nap kiváló lehetőséget teremtett arra, hogy a különböző országokból, különböző háttérrel érkező, a vidéki háziorvoslás fejlesztése mellett elkötelezett kollégák bemutathassák a saját munkásságukat és megismerjék a többiek tevékenységét.

   

  Általánosságban elmondható, hogy Európa-szerte égető probléma a háziorvos társadalom elöregedése, az ezzel összefüggésben kialakuló háziorvos hiány. Kiemelt jelentőséggel bír a háziorvos utánpótlás biztosítása, megfelelő képzése. Szintén hangsúlyos témaként szerepelt az internet, illetve a telemedicina adta lehetőségek kiaknázása a vidéki háziorvosi munkában. Szembetűnő volt a szervezeten belül a lelkes, szakmailag rendkívül felkészült fiatal háziorvosok, rezidensek nagy aránya. A kiváló szervezés, és színvonalas vendéglátás eredményeképpen, jó hangulatban, nagyon hasznosan, és kifejezetten gyorsan telt el ez a három nap, amiután valószínűleg mindannyian igen fáradtan, ám élményekkel és tapasztalatokkal gazdagon tértünk haza.

   

  2018. őszén Izrael lesz a következő EURIPA Kongresszus házigazdája, ahol reményeink szerint az ideihez hasonló tartalmas és élvezetes tudományos rendezvényre kerül sor, további magyar résztvevőkkel.

   

  Dr. Mohos András
  Háziorvos Tiszasziget
  EURIPA IAB

Vissza a hírekhez

A CSAKOSZ XVIII. KONGRESSZUSA

CSAKOSZ 2019

Időpont:2019. február 28-március 2.
Helyszín: Hunguest Hotel Béke****, Hajdúszoboszló

A CSAKOSZ pályázata

A CSAKOSZ pályázatot adott be a 2021-es WONCA Europe kongresszus megrendezésére Budapesten.

European Forum for Primary Care, Conference, 2018

Deadline for call for abstracts: 1 May 2018

MIRCIM 2018

MIRCIM 2018

State of the art in internal medicine.
2018 május 10-12 Krakkó

CSAKOSZ tagoknak kedvezményes részvételi lehetőség

Beszámoló a Vidéki Háziorvosok Európai Egyesületének (EURIPA) Kongresszusáról

Beszámoló az EURIPA Kongresszusáról

2017. november 2-4. között, a festői szépségű Krétán került megrendezésre a Vidéki Háziorvosok Európai Egyesületének (EURIPA) idei, immáron hetedik kongresszusa.

Megalakult a szakmai kollégium háziorvostan tanácsadó testülete

Megalakult a szakmai kollégium háziorvostan tanácsadó testülete

Az Egészségügyi Szakmai Kollégium Háziorvosi Tagozatának tagjait az Államtitkár még tavaly kinevezte: dr. Szabó János (elnök), dr. Grezsa István és dr. Vájer Péter (tagok) személyében.

Egyre nagyobb a háziorvosok felelőssége

Egyre nagyobb a háziorvosok felelőssége

A hosszú várólisták miatt továbbra is nehéz a betegek szakorvoshoz jutása – hangzott el a CSAKOSZ háromnapos szegedi kongresszusán. Tekintsék meg a SZEGED TV helyszínen készült videóját!

Megújult A CSAKOSZ weboldala!

Megújult A CSAKOSZ weboldala!

Megújult honlapunk igyekszik minden, a szervezettel kapcsolatos információt megosztani olvasóinkkal, akár már regisztrált tag vagy csak első látogató nálunk. Még nem regisztrált? Kérjük mielöbb tegye meg, hogy elsőként értesülhessen a hazai alapellátás tudományos szervezetének híreiről!

Híreinkből

MIRCIM 2018

4th McMaster  International Review Course of Internal Medicine

Krakow, 10-11 May, 2018

 

További hírek